“Pessimisme?”. Article setmanal d’en Francesc Salvador al @totsantcugat.

Article setmanal d’en Francesc Salvador publicat al Tot Sant Cugat 1608.
Cliqueu per accedir a la versió original publicada al Tot Sant Cugat

Catalunya és un país ocupat per l’estat espanyol, que exerceix una repressió de caire feixista molt semblant a la que van exercir les forces d’ocupació franquistes el 1939. Algunes veus reclamen que s’acabi aquesta situació: govern estable, retorn dels presos polítics, una administració pública que torni a funcionar… el retorn a la normalitat.

De bona fe i de manera inconscient escampen el pessimisme sobre la República catalana proclamada i la capacitat dels catalans d’esdevenir un poble lliure. Que l’estat espanyol ens reprimeix (imputacions judicials, inhabilitacions, embargament de bens, empresonament…) ho sap tothom.

Què podríem esperar d’un estat hereu i continuador de la dictadura franquista! No pot haver-hi normalitat dins aquest estat. L’única normalitat és la fidelitat a la República proclamada. Qui se senti pessimista que deixi pas lliure: davant un estat feixista no hi ha llibertat low-cost, sinó la llibertat assolida pel sacrifici individual i col·lectiu que molts estem disposats a fer. Endavant República!

Francesc Salvador

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.