Contra la por…informació!

Catalunya, econòmicament, és viable?

Si ho són Noruega, Dinamarca o Eslovènia, per què no ho hauria de ser Catalunya? Dels deu països més rics del món, nou són països petits. Prenent com a base les dades del 2009, aquest any, des de gener fins a finals d’octubre, ens han espoliat uns 13.700.000.000 d’euros.
Sí, econòmicament, Catalunya és viable.

Podré continuar cobrant la pensió?

Sí, podràs seguir cobrant-la. Però això no depèn de si Catalunya és independent o no, sinó de l’equilibri entre l’import total del que cobren els pensionistes i el de les cotitzacions a la Seguretat Social dels que treballen.
A l’Estat espanyol les pensions es paguen amb els diners que cotitzen, cada mes, els treballadors en actiu. Cal pensar, doncs, que el perill de perdre les pensions augmenta si continuem dins de l’Estat espanyol.
De fet, amb l’Estat propi fins i tot podríem millorar les prestacions socials!

La meva llengua és el castellà… Mantindré els meus drets lingüístics?

Sí, l’Estat català respectarà els teus drets lingüístics. Volem una Catalunya radicalment democràtica. El nou Estat serà respectuós amb els drets individuals de tots els seus ciutadans, inclosos els lingüístics. El català és i ha de seguir essent la llengua pròpia i comuna del país, però cadascú podrà parlar en la llengua que vulgui.
Ningú serà marginat per raó de llengua, ni per cap altra.

Em sento espanyol… I els meus drets?… Mantindré la meva nacionalitat?

Ser i sentir-se espanyol no és incompatible amb voler la sobirania política per Catalunya. Es pot ser espanyol al Brasil, al Japó o a Catalunya. És absolutament normal viure en qualsevol país sense que importi la nacionalitat que hom tingui.  El projecte de tenir un Estat propi és per a tothom que visqui a Catalunya, independentment dels seus orígens i el seu sentiment identitari.
Volem un nou Estat plural i integrador, per guanyar drets, no per perdre’n cap!

Un Estat independent comportarà confrontació?  Es mantindrà la convivència i la cohesió social?

El nostre independentisme és integrador, transversal, democràtic i absolutament pacífic. Vol, per damunt de tot, preservar l’alt grau de convivència i de cohesió social que hem aconseguit a Catalunya i que és mèrit de tots plegats. El procés d’independència i la creació d’un Estat propi ha de ser un procés sense violència que garanteixi els drets de tots els ciutadans de Catalunya. La independència no és un fi en ella mateixa, sinó una eina per a crear un Estat millor, amb més llibertat i més justícia social.
La convivència social és el nostre bé més preuat!
Volem crear un Estat millor i més just!

Un nou Estat quedaria fora de la Unió Europea?

No hi ha cap precedent que pugui confirmar-ho. El que sembla més probable és que tant la UE com la mateixa Espanya tindrien tant o més interès que nosaltres mateixos perquè fóssim dins. Altrament hi ha països, com Suïssa o Noruega, que no hi són i no sembla que els hi vagi pas malament.
Siguin dins, o fora, tenim garantit un millor benestar!