Què és l’ANC? i SCxI?

Què és l’Assemblea Nacional Catalana?

http://assemblea.cat/
L’ANC és una organització unitària, popular, transversal  i democràtica, que té com a objectiu assolir  la independència de Catalunya.

 • Unitària, perquè té voluntat d’aglutinar totes les persones que vulguin treballar per aconseguir un Estat propi, fent de la unitat d’acció un valor bàsic.
 • Popular, perquè està formada per persones a títol individual i que només es representen a elles mateixes.
 • Transversal, perquè vol aplegar tota la gent d’ideologies i sensibilitats polítiques diverses que tinguin com a objectiu comú l’obtenció de la independència. Per això diem que l’ANC és política però apartidista, i mai no es transformarà en un partit polític ni es presentarà a cap mena d’eleccions.
 • Democràtica, perquè només preveu l’obtenció de la independència per vies democràtiques  i la democràcia de base és la seva forma de funcionament intern.

Què fa l’ANC?
Treballa
per augmentar la majoria social favorable a la independència, empenyent la classe polticia
i les institucions perquè facin passes endavant en el camí que el Poble va expressar l’11-S.

 • organitzant actes oberts de tota mena per conscienciar, el màxim de gent de la possibilitat, la necessitat i la urgència d’assolir la independència.
 • donant arguments sobre la viabilitat del procés.
 • mobilitzant  la societat civil perquè hi participi activament.

Com funciona l’ANC?
L’ANC està estructurada en Assemblees Territorials, que són la seva base, i Assemblees Sectorials.  A nivell nacional, ens organitzem amb un Secretariat, un Comité Executiu i diverses comissions. A nivell local, el membres de la Territorial escullen un Secretariat, que coordina diverses comissions obertes a tots els membres.

Què és SCxI (Sant Cugat per la Independència)?
Sant Cugat per la independència és l’Assemblea Territorial de Sant Cugat del Vallès. Quan una persona s’inscriu a l’ANC queda automàticament adscrit a l’Assemblea Territorial que li correspon.

Puc formar part també d’una Assemblea Sectorial?
Sí. Les assemblees sectorials s’organitzen per activitats (mestres, bombers,  esportistes, etc.) i són d’adscripció voluntària.  N’hi ha més de 50.  Les trobaràs a :  www.assemblea.cat/assemblees-sectorials

Com puc inscriure’m a l’ANC?
A través del formulari en línia que trobaràs a www.assemblea.cat, o emplenant un full d’inscripció que trobaràs a qualsevol de les nostres parades (consulteu AGENDA) i lliurant-nos-el en aquell mateix moment.

Quant costa ser associat?
La quota trimestral general és de 15,00€ (5 € mensuals) i la reduïda (aturats, jubilats o estudiants) és de 9,00€ (3 € mensuals).

Sóc simpatitzant de l’ANC. Convé que passi a ser inscrit amb quota?
Si pots, és clar que sí. Les quotes són força assumibles, i permeten finançar despeses d’accions i activitats organitzades pel Secretariat Nacional o per les Assemblees Territorials.

Puc col·laborar activament a l’ANC?
És clar que sí. Apunta’t a qualsevol de les comissions de Sant Cugat per la Independència (extensió al carrer, informació a entitats, marxandatge, organització d’actes, formació, comunicació) o ofereix-te com a voluntari per alguna tasca que sàpigues fer (consulteu VULL SER VOLUNTARI)

I quan hi hagi eleccions a secretariat, presenta’t com a candidat a l’assemblea de Sant Cugat.

A més de la quota, puc ajudar econòmicament a l’ANC?
Sí, hi ha diverses vies: Donacions a l’assemblea territorial, compra de bons de l’ANC, adquisició de marxandatge i de llibres, etc.

Com puc rebre informació?
Si ets soci o simpatitzant, rebràs el nostre comunicat on trobaràs informació dels propers actes i cursos de formació que organitzem, notícies d’interès, convocatòries, etc. També pots entrar a la web nacional, www.assemblea.cat, fer-te amic de Sant Cugat per la independència al Facebook, seguir-nos al Twitter o inscriure’t en el Newsletter comarcal del Vallès Occidental (vocxi.assemblea.cat).

On som a Sant Cugat i com contactar?
https://santcugat.assemblea.cat/localitzacio-i-horaris-de-la-seu-a-sant-cugat/

Correu: santcugat@assemblea.cat

Puc fer alguna cosa més per ajudar l’ANC?
De ben segur que sí. Per exemple:

 • Parlant amb la família i els amics o amb qualsevol persona al teu abast.
 • Anima algú a fer-se’n soci.
 • No despengis l’estelada del balcó.
 • No et quedis a casa, participa en els actes de l’ANC i d’altres entitats que treballen per al nostre país.