Presentació

Sant Cugat per la Independència (SCxI), la territorial de Sant Cugat de l’Assemblea Nacional Catalana, es va constituir poques setmanes després que l’Assemblea Nacional Catalana ho fes al Palau Sant Jordi el 10 de març del 2012.

Des d’aleshores hem fet tot un seguit d’activitats per explicar als santcugatencs què és l’ANC i per donar a conèixer els objectius que ens proposem.

Del full de ruta de l’Assemblea s’han acomplert les dues primeres fases: la de constitució (10 de març del 2012) i la de consolidació, les quals van culminar amb l’organització, en l’àmbit nacional, de la Diada de 2012 (#11S2012).

Ara ens toca treballar per culminar les dues properes i definitives fases: l’obtenció de la majoria social i empènyer els nostres representants polítics cap a la constitució de l’estat català.

Amb aquesta finestra virtual que ara obrim, volem:

  • que estigueu informats de tot el que fem, però també de tot el que cal saber.
  • que ens consulteu dubtes si en teniu.
  • que us engresqueu a col·laborar si disposeu de temps, i …
  • que col·laboreu a transmetre, en el vostre entorn, el missatge que ens cal disposar d’un estat si volem sobreviure, en tots els sentits.

La informació que aquí trobareu serà contrastada per esvair, fugint de simplificacions, els dubtes que el procés que s’ha endegat pugui plantejar.

La independència no ens solucionarà tots els problemes. Cap país no té solucionats tots els problemes, però són seus i és a les seves mans intentar solucionar-los. Això és el que volem per a Catalunya i per a la resta de la Països Catalans quan les circumstàncies i ells mateixos ho decideixin.

No serà fàcil; res que valgui la pena no és fàcil. Haurem d’assumir que caldrà fer sacrificis, però continuar com fins ara encara n’exigiria molts més.

Ens en podem sortir i tenim l’oportunitat de crear des de zero un estat propi que, amb les seves institucions sobiranes de ple dret, ens permeti millorar el nostre benestar i ens garanteixi un país més just, més democràtic, més pròsper i més sostenible i solidari.

Volem la independència …

Perquè de motius ens en sobren

Perquè no tenim cap por

Perquè hi tenim tot el dret

Perquè ara és el moment 

Independència és llibertat, Catalunya nou estat!