Gràcies a tu, el 6F va ser una victòria

lovedemocracy

Aquest divendres el judici contra l’expresident Mas, l’exvicepresidenta Ortega i l’exconsellera Rigau ha quedat vist per sentència. Que tu hi fossis dilluns, al passeig de Lluís Companys de Barcelona, davant del Tribunal, ha resultat decisiu perquè es consideri que això és un judici polític contra el 9N, sobretot internacionalment. La concentració pacífica, massiva, desbordant les previsions, va ser primera notícia arreu del món. Els nostres adversaris no ho reconeixeran, no els interessa gens reconèixer-ho. L’evidència que la seva posició és cada cop més incomprensible, indefensable, que la seva política és la de l’estruç, els ha fet molt de mal, els deixa tocats. Estan atrapats en el seu propi discurs, en les exageracions, les mentides i la paràlisi política.

N’hi ha prou de veure el minut que dura el vídeo de l’agència Reuters. Tractament neutral de la informació, com ha de ser, però imatges potentíssimes: arreu del món la interpretació és clara.

Ja sabem que la premsa espanyola, en canvi, viu en una espiral de silenci sobre les nostres reivindicacions, ridiculitzant-nos, menystenint-nos… Recordem Ghandi, i el seu “primer se’n riuen, després ens insulten, després ens ataquen, i al final guanyem”. Devem trobar-nos ja en la fase del “després ens ataquen”, només que mentre ens ataquen encara ens insulten i se’n riuen. Ara: que ens ataquen, és ben evident: la seva reacció primera ha estat embargar-nos, a l’Assemblea i a Òmnium, per 246.000 euros aquesta mateixa setmana, ja ho deus saber. Els missatges de suport que hem rebut, la solidaritat i generositat de tantíssimes persones, ens demostren que la força de la gent és enorme.

Mantinguem la calma. Confiem en les nostres pròpies forces. Vindran més dies de mobilització intensa. Estiguem a punt. Junts som imparables!

Jordi Sànchez

President de l’Assemblea Nacional Catalana

Miquel Buch

President de l’Associació Catalana de Municipis

Neus Lloveras

Presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència

Jordi Cuixart

President d’Òmnium Cultural

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.