“Lliçons per la República Catalana”. Article setmanal al TOT Sant Cugat.

Article setmanal d’en Francesc Salvador publicat al Tot Sant Cugat 1542.

Cliqueu per accedir a la versió original publicada al Tot Sant Cugat

La nova República que construirem ha d’aprofitar l’experiència dels esdeveniments del nostre entorn per barrar el pas als populismes, la demagògia i la xenofòbia. Per fer un estat digne per viure, cap ciutadà ha sentir-se exclòs del projecte comú de construcció del nou estat, encara que no hi estigui d’acord.

Ben al contrari, tothom ha de poder manifestar la seva opinió públicament, participar en el debat i sentir-se escoltat. Cap grup o comunitat ha de sentir-se discriminat o aliè a la construcció del nou país. La nova República serà per a tots els ciutadans de Catalunya, sense importar l’origen, creences o cultura, i estarà al seu servei. Un estat on cap tothom i on tothom se sent tractat de manera justa i igual és la millor prevenció contra les manifestacions indesitjables del populisme xenòfob que veiem sorgir arreu des de fa un temps.

Si volem construir un estat verament just i digne per viure-hi, cal que el fem entre tots i per a tots: convidem-nos tots plegats a participar-hi!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.