“La Santa Inquisició” Article setmanal al Tot Sant Cugat

tot-1541-inquisicio

Article setmanal d’en Francesc Salvador publicat al Tot Sant Cugat 1541.

Cliqueu per accedir a la versió original publicada al Tot Sant Cugat

Si algun tribunal és sinònim d’arbitrarietat, abús de poder, intolerància i indefensió de l’acusat aquest és el tribunal de la inquisició espanyola (que va perdurar fins a les primeries del segle XIX!). El tribunal de la inquisició però, no castigava directament els encausats que considerava culpables (que eren gairebé tots), sinó que els lliurava a les autoritats civils perquè apliquessin el càstig.

El tribunal constitucional espanyol ha superat el tribunal de la inquisició. No només pot dictar sentències (prèviament inspirades per l’executiu), sinó també aplicar càstigs: jutge i botxí al mateix temps. El model d’administració de justícia de la República catalana ha de ser totalment oposat a aquest model intervencionista que no respecta la separació de poders pròpia de les democràcies.

La República catalana ha de mantenir de manera escrupolosa la separació de poders, amb una administració de justícia independent, professional, al servei del ciutadà i amb els mitjans i personal per garantir-ne l’eficiència i celeritat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.