Prohibiran la democràcia!

Article setmanal d’en Francesc Salvador publicat al Tot Sant Cugat 1537.

Cliqueu per accedir a la versió original publicada al Tot Sant Cugat

 

tot-1537-urnesLa petició de la fiscalia de penes pel president Mas i les membres del seu govern, Joana Ortega i Irene Rigau, ha fet que molta gent es demanés a quin país del món es jutja algú per posar les urnes? La resposta és clara: a tots els països amb règims dictatorials. Si bé cap democràcia s’atreveix a jutjar ningú que faciliti l’exercici de la democràcia, les dictadures impedeixen per la força les votacions, que són l’expressió més genuïna de la democràcia.

En aquest punt, la conducta de l’estat espanyol s’acosta més a la pròpia de règims autoritaris que a la de règims democràtics. L’estat espanyol es troba més còmode amb l’autoritarisme que amb la participació democràtica. Per contra, la societat catalana actual se situa just al pol oposat: cada vegada més madura i conscient d’ella mateixa, exigeix una democràcia cada vegada més participativa.

La República catalana, bastida al servei del ciutadà (i no pas a l’inrevés), és el marc polític idoni en què la ciutadania podrà exercir la democràcia avançada que reclama.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.