Concentració davant el TSJC acompanyant en Francesc Homs

El món sobiranista s’ha concentrat aquest matí a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per acompanyar l’ex conseller Francesc Homs en el moment d’entrar a declarar com a responsable polític del 9N.

Com ja es va fer en el seu moment amb Joana Ortega, Irene Rigau i Artur Mas l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Òmnium Cultural (ÒC) i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) han volgut demostrar una vegada més el seu suport a les institucions del país i a la democràcia. Jordi Cuixart, president d’ÒC ho ha resumit així: “actes com el d’avui són una mostra de la judicialització del contenciós entre Catalunya i l’Estat espanyol”.

Les entitats han denunciat la imputació de càrrecs electes per haver seguit el mandat democràtic dictat per la ciutadania i una majoria parlamentària i haver organitzat la consulta del 9N. Pep Andreu, de l’AMI ha apuntat que, tot i aquesta onada judicialitzadora, “el municipalisme català estarà sempre a favor de les llibertats del poble i actuarem conjuntament amb les altres institucions i entitats”.

Miquel Buch, de l’ACM, ha manifestat que si “avui ens persegueixen per posar les urnes, demà potser ens perseguiran per manifestar-nos i dir el que pensem, per tant, hem de combatre aquesta manera de fer política. Els ciutadans i ciutadanes tenim dret a expressar-nos lliurement”.

Per últim, Jordi Sànchez, president de l’ANC ha sentenciat que amb totes les mobilitzacions de la societat civil “tard o d’hora l’Estat espanyol haurà d’acceptar una canalització democràtica dels anhels de la ciutadania”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.