El propi Mariano Rajoy ens confirma que els catalans no deixarem de ser europeus en una Catalunya independent

Avui, en una entrevista amb el periodista Carlos Alsina a l’emissora Onda Cero, Mariano Rajoy no ha estat capaç d’argumentar un dels missatges més utilitzats pel Partit Popular contra la independència de Catalunya, consistent en afirmar que en una Catalunya independent els ciutadans catalans perdríem la nacionalitat espanyola i la europea.

El periodista li ha hagut d’explicar que, per llei, una persona que té la nacionalitat espanyola no la pot perdre encara que resideixi en un altre país si no hi renuncia voluntàriament.

Ha estat el mateix Mariano Rajoy qui, desconcertat, li ha preguntat al periodista què passaria llavors amb la nacionalitat europea. El periodista li ha explicat, lògicament, que si tens la nacionalitat espanyola tens automàticament la europea.

Ha quedat ben palesa una de les mentides més flagrants que el Gobierno de España i el Partit Popular estan utilitzant com a argument contra el procés d’independència de Catalunya. I amb això també ha quedat en evidència la falsedat del missatge de la por que practiquen en tots els àmbits.

En aquest enllaç podeu veure el video amb aquesta part de l’entrevista.

Des de l’ANC sempre s’ha explicat que en cap cas es perdrà la nacionalitat espanyola ni europea quan Catalunya sigui independent. És molt important difondre aquesta informació i no donar crèdit a cap argument basat en missatges de la por.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.