Model sanitari a la República Catalana

Actualment, i en els darrers 20 anys, la política econòmica espanyola ha limitat el finançament de la sanitat pública catalana situant-lo tan sols al voltant del 5% del PIB de Catalunya. Mai no ha estat igual o superior al 6%, quan en els estats equiparables al nostre sempre ha superat el 8% del PIB.

hospitalAmb una capacitat econòmica superior, el govern de la nova República Catalana podrà decidir l’aplicació de més recursos pressupostaris al finançament sanitari, independenment de si considera l’oportunitat d’ampliar recursos amb l’aplicació, o la canalització, de fons econòmics d’altres procedències.

El model sanitari català s’ha caracteritzat per la preexistència d’un teixit prestacional privat, amb i sense finalitat lucrativa, desconegut a Espanya i que ha estat integrat al sistema. Parlar de concertació de serveis públics de salut a Catalunya res té a veure amb la concertació a Espanya. El sistema sanitari català permet la col·laboració entre el servei públic i el servei sanitari privat.

Text de Núria Fernàndez, responsable de l’àmbit de parades i activitats al carrer de l’ANC de Sant Cugat i farmacèutica.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.