Tercera assemblea general de l’ANC. Sabem on anem!

El passat diumenge 12 d’abril tot un grup de socis de l’Assemblea Nacional Catalana de Sant Cugat vam fer rumb cap a Lleida, uns quants en un autocar disposat per la territorial, i molts d’altres pels seus propis mitjans, amb l’objectiu d’assistir a la tercera assemblea general de l’ANC (quants de nosaltres vam pensar “tercera i última!”, tot creuant els dits mentre ens passava la idea pel cap?).

12abril_AGO_00

Malgrat agilitzar els sistemes de votació respecte anys anteriors, l’assemblea es va fer llarga. Però calia aprovar la gestió de l’any passat, els pressupostos d’enguany i, sobretot, votar les esmenes presentades al full de ruta.

I diem que es va fer llarga perquè tothom volia saber quines actuacions té preparades l’ANC per enguany. Especialment quina serà la mobilització del proper 11S.

Full de ruta aprovat

Una a una es van anar votant les esmenes, i finalment el full de ruta es va aprovar. Un full de ruta que preveu augmentar la pressió sobre els partits per a aconseguir, com a resultat de les eleccions del 24M, una majoria d’ajuntaments independentistes, amb alcaldes que puguin assumir la representació política del poble de Catalunya davant d’una hipotètica suspensió del Parlament, o de qualsevol altra actuació que impedeixi el desenvolupament normal del 27S, per part del govern espanyol.

Un full de ruta que també preveu insistir per a que els partits independentistes arribin a un acord que reforci el caràcter plebiscitari de les eleccions del 27S. Carme Forcadell va deixar ben clar que les eleccions seran plebiscitàries perquè els catalans així ho volem.

I finalment un full de ruta que, en el pitjor dels casos, preveu impulsar una candidatura unitària pel 27S si els partits independentistes no arriben a un acord. Tots esperem que aquest supòsit mai, MAI, arribi a succeir. Tots esperem que, aquest cop sí, els partits independentistes estaran a l’alçada de l’important moment històric que estem vivint. Potser el més important, pel que fa els anhels de país, dels darrers 301 anys.

I per fi, la mobilització pel proper 11S

Mobilització que ha de servir de preàmbul de les eleccions plebiscitàries. Un inici de campanya especial, l’inici de campanya més important que mai hem viscut fins ara. Perquè el 27S serà la porta que ens obrirà el futur de la República Catalana Lliure.

Aquesta mobilització tindrà un alt contingut polític, amb un missatge que conté els 10 eixos que configuraran el nou país: regeneració democràtica, educació i cultura, obertura al món, benestar i justícia social, innovació, diversitat, sostenibilitat, equilibri territorial, solidaritat, i igualtat.

A partir del mes de juny, en diferents actes arreu del territori es presentaran aquests 10 eixos. I finalment, el 11S es dividirà la Meridiana de Barcelona en 135 trams, un per cada diputat del Parlament, que s’ompliran en una gran mobilització carregada de simbologia política.

135 trams que representaran els 135 diputats del Parlament de Catalunya escollits en les plebiscitàries del 27S. El Parlament que ens portarà la Independència. Us ho imagineu? Quin immens honor ser diputat del Parlament que declararà la Independència de la República Catalana!

Properes eleccions al secretariat nacional

Aquesta assemblea general ha estat la darrera per a 18 dels actuals membres del secretariat, inclosa la propia Carme Forcadell. El proper 9 de maig es faran les eleccions d’on hauran de surgir els nous membres del secretariat nacional. El secretariat de la independència!.

Benvolguts, benvolgudes, ho tenim a tocar. Ara no hem de defallir. Toca arromangar-se i pencar molt i molt per trametre la nostra il·lusió, donar arguments i esvair les pors dels que encara no n’estan convençuts.

No ens aturarem!

12abril_AGO_01

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.