ARA ÉS L’HORA es volca amb el 9N i reclama plebiscitàries en tres mesos

Article original de Assemblea.cat Vallés Occidental

Suport al nou 9N “sempre i quan sigui considerat com la primera volta d’unes eleccions referendàries sobre la independència” que se celebrin en tres mesos. Aquest ha estat el posicionament que ha fet públic la campanya ARA ÉS L’HORA aquest migdia al gran acte celebrat a Plaça de Catalunya, que ha aplegat a milers de persones.

Les presidentes d’Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Muriel Casals i Carme Forcadell, han estat les encarregades de fer públic el posicionament, fruit del procés de deliberació que han dut a terme les dues entitats. “Donarem suport al 9 de novembre, però exigim que es refaci la unitat dels partits polítics i que hi hagi eleccions, per això ara i aquí demanem:

President convoqui eleccions, volem votar en els propers tres mesos, volem iniciar la primavera del 2015 amb un Parlament constituït”, ha dit Forcadell.

Casals, per la seva banda, ha dit: “El 9N ha de ser la primera volta del procés electoral que viurà el poble de Catalunya els propers mesos, convocats a unes eleccions al Parlament de Catalunya de caràcter plebiscitari, referendàries, on tothom pugui votar si vol o no la independència”. La presidenta d’Òmnium ha afegit que “ja no ens valen ni plans A ni plans B. Volem un únic pla, nítid, amb terminis clars i compartit per tots basat en tres punts”: unitat, urnes i independència.

Forcadell ha admès que l’actual “no és  la consulta que volíem”, però “l’acceptarem sempre i quan convertim aquest 9N en una nova forma de mobilització. Sempre i quan tothom que hi vulgui participar ho pugui fer en tot el territori. Sempre i quan serveixi per denunciar la involució democràtica de l’Estat Espanyol davant dels organismes internacionals” i per “mostrar al món la ferma voluntat i determinació del poble català de decidir el seu futur”. I dirigint-se als partits ha afirmat: “Ara és l’hora, no acceptem més dilacions ni pèrdues de temps, us exigim que poseu el país per davant dels vostres partits, és la vostra responsabilitat”. “Res ni ningú no impedirà la independència de Catalunya si així ho volem la majoria de ciutadans i ciutadanes d’aquest país”, ha conclòs.

Casals ha apel·lat també als representants polítics: “President… Artur, Oriol, Joan, David, Dolors, Josep, Ramon, Marta, Quim, Joana, Joan Josep: us demanem que us torneu a asseure a la mateixa taulaEl país s’ho mereix i vosaltres també”.

L’acte s’ha iniciat poc després de les 12.30h amb la projecció del vídeo que resumeix l’acció de pintar de groc El Poblenou del Delta. Seguidament, el president de Súmate, Eduardo Reyes, l’actriu Carme Sansa, l’escriptor Roc Casagran i l’economista Germà Bel han llegit la introducció de la Declaració de Sobirania del Parlament. L’avantsala de l’aparició de Muriel Casals i Carme Forcadell l’han signada Sílvia Bel, Cesk Freixas i Lluís Llach al piano recitant i tocant el poema ‘Ara Mateix. La jornada ha finalitzat amb El Cant dels Segadors entonat per tota la Plaça.

El cost total de l’acte d’aquest migdia ha estat de 57.000 euros, una quantitat que ARA ÉS L’HORA pretén recuperar al 100% gràcies a la tasca de 400 voluntaris repartits per demanar donatius als assistents.

La Motorada per la Independència, que s’ha celebrat abans de l’acte de Plaça de Catalunya, ha aplegat més de 3.000 motos provinents del Circuit de Barcelona-Catalunya.

19OctubreANC

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.