La Flama del Canigó

                                                                                                       Imatge

Enguany, l’arribada de la Flama del Canigó ha estat organitzada conjuntament per les agrupacions locals d’Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana.

Un cop finalitzat l’acte més institucional, amb la presentació del Pacte pel Dret a decidir a la sala de plens de l’Ajuntament, es van iniciar els actes de rebuda de la Flama del Canigó a la mateixa plaça de la Vila, on el moment més emotiu va ser l’enlairada d’una pancarta amb el lema “El país que volem. Independència”. 

Tot seguit es va fer un cercavila per anar a la plaça d’Octavià, encapçalat pels Diables i els Gausacs , que donaven pas a una immensa senyera i que, en arribar a la plaça, va ser hissada a la Torre de l’Homenatge del monestir.

La plaça d’Octavià feia estona que presentava un ambient totalment festiu, ambient al qual col·laborava la Cobla Mediterrània que posava el punt musical a la jornada. 

Un cop el cercavila amb la Flama va arribar a la plaça els castellers van aixecar dos pilars i es van enlairar centenars de globus vermells i grocs. L’escriptor santcugatenc Víctor Alexandre va prendre la paraula per fer la lectura del manifest de la Flama del Canigó, que enguany ha estat escrit per Carles Capdevila, director del diari Ara.cat (el podeu llegir sencer aqui) i es va procedir, finalment, a l’encesa de la foguera de Sant Joan.  

              ImatgeImatge

En definitiva, una tarda intensa, alegre, plena de música, emoció i color i que va mostrar, un cop més, que els catalans i catalanes podrem arribar a ser allò que vulguem si no deixem de treballar per aconseguir-ho.

 

Un pensament sobre “La Flama del Canigó

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.