“Tots som professors d’El Palau”. Article setmanal d’en Francesc Salvador al @totsantcugat.

Article setmanal d’en Francesc Salvador publicat al Tot Sant Cugat 1618.
Cliqueu per accedir a la versió original publicada al Tot Sant Cugat

Només que una generació creixi en llibertat no hi haurà marxa enrere, deien els mestres de la II República. La repressió sagnant dels revoltats va estroncar el desig. Però ara, a Catalunya, ho hem aconseguit: hem fet créixer una generació en llibertat! Per això no hi ha marxa enrere.

Un sistema educatiu bastit a partir de l’entusiasme i vocació dels docents, sovint amb medis precaris i mal pagats, però amb una professionalitat altament qualificada que ha permès superar totes les dificultats. Tenim un cos docent magnífic, del qual els professors d’El Palau en són el millor exemple. Van fer allò que pedagògicament havien de fer i ho van fer amb una excel·lent professionalitat.

Els polítics unionistes d’ací i d’allà, compradors de màsters, que voldrien una educació falangista basada en el una, grande y libre no suporten trobar-se amb una educació forjadora de ciutadans lliures. Tots som docents d’El Palau! Contribuïm, doncs, a fer una societat més lliure, més justa i més democràtica. Endavant República!

Francesc Salvador

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.