“Els Mandela Catalans”. Article setmanal d’en Francesc Salvador al @totsantcugat.

Nelson Mandela, premi Nobel de la Pau i defensor de la llibertat i dels drets civils i socials, va ser empresonat per un govern racista i autoritari. L’estat espanyol, igual de supremacista i autoritari que el govern sud-africà de llavors, ha empresonat membres del Govern i líders socials per haver defensat de manera democràtica i pacífica els drets del poble català. 

La dignitat, el missatge de concòrdia i l’apel·lació a l’acció pacífica dels presos polítics catalans contrasta amb el desig de venjança, la manca de diàleg i el tracte degradant de l’estat espanyol. 

Igual que Mandela, o també Luther King, Gandhi o altres lluitadors per la pau, per la dignitat i pels drets individuals i col·lectius, els nostres presos polítics (Junqueras, Forn i els dos Jordis) mantenen amb fermesa les seves conviccions per desenvolupar una República catalana de dret, democràtica i social. 

Igual com va triomfar Mandela, també ells triomfaran; i igual que el govern sud-africà es va cobrir d’ignomínia, també se’n cobrirà l’Estat espanyol.  

Francesc Salvador

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.