“L’estat desaparegut”. Article setmanal d’en Francesc Salvador al @totsantcugat.

Article setmanal d’en Francesc Salvador publicat al Tot Sant Cugat 1583.
Cliqueu per accedir a la versió original publicada al Tot Sant Cugat

Més enllà de proclames, actes jurídics i reconeixement internacional allò que defineix un estat és el control efectiu del territori.

L’estat espanyol ha perdut dues vegades el control del territori català en circumstàncies ben diverses: La primera, en una jornada de joia democràtica, va desaparèixer durant dotze hores; la segona, en una jornada tràgica i dolorosa, en va desaparèixer set. Quan s’han produït circumstàncies excepcionals, l’estat espanyol ha abdicat de les seves funcions, bé fos per negligència, incapacitat o totes dues coses. Mentre l’estat espanyol simplement desapareix, les institucions i administracions públiques catalanes han demostrat que es poden fer càrrec del territori en qualsevol circumstància, fins i tot en les més adverses. Borrell II es va negar a renovar vassallatge al rei francès perquè aquest havia incomplert la seva obligació de socors. Nosaltres, l’11 de setembre omplirem els carrers per proclamar la nostra llibertat i l’1 d’octubre la farem efectiva votant Sí per la República catalana.

Francesc Salvador

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.