360.000 persones inscrites i més de 1.800 autocars contractats per la Diada

360.000 persones inscrites a la Diada i 1.800 autocars contractats. Aquestes són les xifres, a dia d’avui, de la Diada. Per Jordi Sànchez, president de l’Assemblea, unes xifres que mostren que aquesta serà, també, una altra Diada històrica que es convertirà en un “clam inequívoc” a favor del dret a l’autodeterminació i també a la independència.

Sànchez ho ha explicat aquest matí en una roda de premsa davant del Parlament, lloc precisament on la política catalana ha viscut uns dos dies molt intensos amb l’aprovació de la llei del referèndum, la seva convocatòria i la llei de transitorietat jurídica. Al costat seu, Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, i Neus Lloveras, presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència.

Sànchez ha volgut remarcar, en referència als esdeveniments dels darrers dies, que “ens sabem dins la legalitat”, i que la gent tindrà les garanties i la “cobertura” necessàries per poder votar l’1-O. “La nostra legalitat és la del Parlament de Catalunya”, a qui ha agraït la tasca duta a terme, que era, segons ell, la que els pertocava, i ha emplaçat la ciutadania a fer ara la seva feina: “omplir les urnes de vots”.

Jordi Cuixart ha volgut recordar que el que ha aprovat el Parlament aquests dos dies és allò a què s’havien compromès a fer durant les eleccions del 2015. També ha dit que els tribunals espanyols, especialment el Tribunal Constitucional, no tenen ni “prestigi” ni “reconeixement” ni “cap autoritat moral” per la gran majoria de la població a Catalunya.

Per la seva banda, Sànchez ha dit que si no han suspès càrrecs electes és perquè saben que si en algun moment el tribunal decideix fer-ho, “els nostres representats continuaran fent la feina que els ciutadans els vam encomanar”. Si aquesta suspensió fos efectiva, ha dit Sànchez, ja l’haurien dut a terme. Però no ho han fet perquè temen, a més, que aquest acte pugui tenir una imatge negativa internacionalment.

600 ajuntaments a favor de la consulta

Per la seva banda, Neus Lloveras ha informat que ja hi ha al voltant de 600 ajuntaments que han notificat a la Generalitat la seva voluntat d’obrir espais de votació en el referèndum. Es més, ja hi ha fins i tot mig centenars d’ajuntaments que han fet decrets d’alcaldia amb la “voluntat política de participar en tot allò que calgui per fer possible el referèndum”. Lloveras també ha volgut fer una menció a les consultes populars d’Arenys de Munt l’any 2009, “on va començar aquest camí”, i ha volgut, també, fer una crida a la mobilització aquest proper 11 de setembre perquè sigui “la més massiva”.

Els presidents de les entitats han actualitzat també la xifra de diners recollida a la caixa de resistència. Aquest matí la xifra arribava als 800.000 euros. Sànchez també ha informat que durant la Diada hi haurà voluntaris repartits pels trams perquè els assistents puguin aportar recursos a la caixa i s’ha mostrat convençut que a finals de la setmana que ve aquesta xifra “haurà quedat petita”.

Cuixart també ha volgut recordar que en aquest procés “no ens deixarem ningú pel camí” i que les entitats hi seran. “Si ens toquen a un, ens toquen a tots”, ha conclòs.

La Diada 2017

Sànchez ha confirmat que enguany la Diada tindrà dos grans moments. El primer, a les 17:14 hores, quan sortiran quatre lones amb missatges a favor de la democràcia, de la pau i del sí al referèndum, representant el “compromís” i els “valors” de la República que es vol construir.

L’altre gran moment serà durant els parlaments a Plaça Catalunya. Allà, hi haurà un acte de record a les víctimes i als familiars dels atemptats de Barcelona. Pep Poblet interpretarà El Cant dels Ocells amb un saxofon. Posteriorment, Els Amics de les Arts faran un duet especial que comptarà amb 70 veus de l’Orfeó Català.

A més, també s’han donat a conèixer les ampolles d’aigua que es podran adquirir durant la Diada amb un etiquetatge especial de l’1-O.

Finalment, Jordi Cuixart també ha animat la gent a assistir a la Festa per la Llibertat, que es farà un cop finalitzi la mobilització. Enguany hi actuaran artistes com Jarabe de Palo, Txarango, Els Pets, Judit Nedderman i Green Valley.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.