“De què te por l’estat espanyol”. Article setmanal d’en Francesc Salvador al @totsantcugat.

tot-1555-status-quoArticle setmanal d’en Francesc Salvador publicat al Tot Sant Cugat 1555.

Cliqueu per accedir a la versió original publicada al Tot Sant Cugat

La República catalana possibilitarà un espai de llibertat que fomenti la participació

Té por de la llibertat i la democràcia. Té por de la llibertat d’expressió, per això persegueix càrrecs electes per les seves opinions polítiques o, basant-se en argúcies legals, impedeix mostrar algun símbol en públic. Té por de la democràcia, per això nega a la ciutadania el dret a vot mitjançant referèndum o porta a judici a qui posa les urnes.

El vot va més enllà de dipositar una papereta a una urna, perquè abans de votar tots els ciutadans poden exposar les seves raons i arguments. És un debat enriquidor que mai desuneix, al contrari, fa que la societat sigui més madura i cohesionada. L’estat espanyol refusa el debat i la votació, priva els ciutadans de les seves llibertats més bàsiques. El ferri control de la població, propi dels règims autoritaris, neix de la por a la llibertat i la democràcia. La República catalana possibilitarà un espai de llibertat que fomenti la participació, on tothom podrà expressar les seves idees i conviccions de manera lliure i respectuosa.

Francesc Salvador

Un pensament sobre ““De què te por l’estat espanyol”. Article setmanal d’en Francesc Salvador al @totsantcugat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.