Acte 4 febrer de suport als encausats pel 9N a Sant Cugat (Valoració)

img_6953_petita-copiaEl president Artur Mas i les conselleres Joana Ortega i Irene Rigau han hagut de passar el 6 de febrer pel tribunal superior de justícia simplement per un fet que hauria de ser habitual en qualsevol estat de dret, el de posar unes urnes el 9N2014 per a que la gent pugui expressar el seu parer.

Per donar-los suport, ANC i d’Òmnium varem convocar un acte el dissabte 4 de febrer a la Plaça Octavià on es va il·luminar una gran estelada (molts agraïts a Mossèn Carol per la seva cessió incondicional). Es van utilitzar unes 700 espelmes que van servir per il·luminar l’exterior de l’estelada i uns 300 santcugatencs si van sumar a la mobilització. Abans de finalitzar l’acte es va fer una xocolatada amb acompanyament de coca.

Totes les formacions polítiques sobiranistes PDECat, Demòcrates, ERC i CUP han donat suport a l’acte, de caire festiu i reivindicatiu amb intervencions de representants de totes elles. ICV també s’hi ha sumat en defensa de la democràcia, de les institucions catalanes, i del dret a decidir.

“Des d’ANC a Sant Cugat valorem de forma extremadament positiva el missatge enviat al poble d’unitat. Ha estat un acte amb representants de tots els partits sobiranistes i favorables al dret a decidir. És un tema d’absoluta democràcia, no pot estar encausada una persona pel sols fet d’haver posat unes urnes”.

img_7002_petita

Us adjuntem també la còpia de la intervenció corresponent a l’ANC de Sant Cugat durant l’acte.

______________________________________________

Bon vespre a tothom,

Agrair-vos en primer lloc la vostra assistència. El proper dilluns, el President Mas i les conselleres Rigau i Ortega passaran pels jutjats per haver posat les urnes i donar-nos l’oportunitat de votar.

Ara ens toca a nosaltres, els catalans, de sortir a defensar allò que sempre hem defensat transversalment, pacífica i inclusiva… la democràcia i el dret de decidir.

Des de Sant Cugat i de forma unitària donem avui suport a l’acte del 6F però també us diem que reaccionarem a qualsevol atac a càrrecs escollits pel poble català, es diguin Joan Coma, Montse Venturós, Francesc Homs, o qualsevol altre, incloent la nostra presidenta Carme Forcadell.

Només us volem assegurar que no us deixarem mai tirats.

El nivell d’amenaça en el discurs del govern espanyol s’ha intensificat en la darrera setmana i ara, més que mai, cal escenificar aquesta mostra d’unitat de la societat civil contra la judicialització del procés.

L’assemblea ens ha ensenyat a no mirar enrere, però per mirar endavant sovint cal somiar. Somiem amb un país, el nostre país. On la política, l’economia i la societat sigui molt més propera i més justa.

Repetint les paraules que tants cops hem sentit de la nostra estimada Muriel, nosaltres no som aquí per buscar un somni, nosaltres som el somni.

I creieu-nos, un somni mai… mai es pot ni processar ni precintar.

Deixeu-me finalment agrair:

  • la participació i recolzament dels partits PDECAT, ERC, CUP i Demòcrates,
  • agrair també la presència de membres d’ICV recolzant les nostres institucions i en contra de la judicialització.
  • també de l’AMI
  • els companys d’Òmnium Cultural de Sant Cugat
  • a Mossèn Carol, molt particularment per la cessió incondicional d’aquesta magnífica estelada
  • i a la Carme Porta com a membre del comitè executiu del Pacte Nacional pel Referèndum
  • però deixeu-me agrair especialment l’ajuda de vosaltres, dels voluntaris, els que hi sou i els que no han pogut venir. Sempre presents, sense demanar res a canvi, només donant suport i sempre fent realitat allò que coneixem com a la revolució dels somriures.

Plegats hem generat un estat d’autoestima col·lectiva brutal, i plegats som l’exèrcit que ha permès aguantar durant més de 300 anys tant l’esperit de nació, com de la nostra llengua. Hem estat un sol poble, som un sol poble i continuarem essent un sol poble.

Ara, aconseguirem que aquest esperit de nació esdevingui una realitat com a país a Europa, en forma de República Catalana.

Moltes gràcies a tothom, bon vespre i Visca Catalunya Lliure!

______________________________________________

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.