“El negret bo”. Article setmanal d’en Francesc Salvador al TOT Sant Cugat.

tot-1544-negret

Article setmanal d’en Francesc Salvador publicat al Tot Sant Cugat 1544.

Cliqueu per accedir a la versió original publicada al Tot Sant Cugat

Per maquillar i mantenir el poder colonial, de vegades el colonitzador proclama una presumpta simpatia pels colonitzats, presentant-los com a bones persones que necessiten la seva tutela (el negret bo): si el colonitzat es porta bé l’enganyen amb caramels i quincalla, si es porta malament, li donen un clatellot per retornar-lo a l’obediència.

Les ofertes de diàleg de l’estat espanyol tracten els catalans com negrets bons: no debateu el vostre futur polític, no legisleu sobre temes socials, no exhibiu els vostres símbols i, tal vegada, us donarem engrunes de competències o de diners; si no us escanyarem econòmicament i manarem que els nostres tribunals us persegueixin.

Aquest presumpte diàleg insulta la intel·ligència de tots els catalans: en quin veritable diàleg l’interlocutor prohibeix parlar de determinats temes i no posa cap oferta sobre la taula? Això no és diàleg, sinó imposició camuflada! Els ciutadans de Catalunya som a tocar de la República catalana i no caurem al parany. Ja fa temps hem deixat d’ésser negrets bons!

Francesc Salvador

santcugat@assemblea.cat
Cristòfor Colom, 24

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.