La “Fiesta Nacional”

Article setmanal d’en Francesc Salvador publicat al Tot Sant Cugat 1538.

Cliqueu per accedir a la versió original publicada al Tot Sant Cugat

tot-1538

L’estat espanyol anomena Fiesta Nacional el 12 d’octubre, inici de la colonització i genocidi d’Amèrica, i també les curses de braus, espectacle sagnant; reivindicant-los com allò que li és propi i genuí. Aprofitant la inexistent separació de poders, l’executiu espanyol persegueix penalment qui no vol fer del genocidi una celebració i mana anul·lar la llei aprovada pel Parlament que prohibeix fer espectacle de la tortura d’éssers vius (si com deia Ghandi la civilització es mesura pel tracte als animals, l’estat espanyol és a la cua de la civilització).

Tots els pobles occidentals som responsables de violència i crueltat vers altres pobles, i els catalans no som pas una excepció. Però en comptes de demanar perdó i intentar la reparació, l’estat espanyol és l’únic que es vanta de la crueltat passada i de l’actual. La República catalana evitarà qualsevol exaltació de la crueltat i promourà una ètica basada en el respecte als éssers vius, com també la cultura de la pau com a eix vertebrador de les relacions entre humans.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.