Discurs per l’Ofrena Floral a Rafael de Casanova

ofrena-floral-2016

Com a acte d’inici dels actes de la Diada, el matí de l’11 de setembre va veure com les diferents entitats de la ciutat feien les ofrenes florals al monument a Rafael de Casanova.

Sant Cugat per la Independència també ho va fer a primera hora per permetre els participants a la caminada de poder arribar a l’hora del començament.

En Joan Aguilà, coordinador del secretariat de SCxI es va encarregar tant de redactar, com de fer públic el manifest.

A continuació podeu trobar el text íntegre de les seva paraules.


Parlament SCxI homenatge R Casanova 11S2016

Amics i amigues de Sant Cugat, aquest 11 de setembre, en el camí cap a la República Catalana que aviat proclamarem, des de l’ANC volem manifestar el següent:

En primer lloc, ens mantindrem ferms en la defensa de les nostres institucions i dels seus representants. Davant la constant agressió des de l’Estat espanyol, i les seves derivades en els àmbits judicial i mediàtic, reiterem el nostre suport al Parlament i al govern de Catalunya i als alcaldes i regidors que han estat processats. La seva causa és la nostra causa.

En segon lloc, exigim la unitat absoluta de les forces polítiques i les entitats independentistes com a única via possible per assolir el nostre objectiu. En els propers i decisius mesos és imprescindible aparcar les diferències. La unitat d’acció resulta ara més necessària que mai. Només junts assolirem la llibertat.

En tercer lloc, considerem que la República Catalana que volem és també una exigència social i una garantia de progrés per a tothom. Necessitem un estat al servei del país i de la seva gent, i no un en contra nostre com ho és el Regne borbònic d’Espanya.

Finalment, a l’Assemblea Nacional Catalana entenem que l’opció idònia per finalitzar el procés d’independència i proclamar la República Catalana és la convocatòria d’un referèndum vinculant i decisori, formulat amb una pregunta binària i clara i desenvolupat amb plenes garanties democràtiques.

Ara tenim una oportunitat irrepetible de fer història. La República Catalana serà el nostre tribut a les generacions que ens han precedit i que han lluitat en condicions molt més dures, i l’herència que hem de deixar als nostres fills i als nostre néts.

Endavant República Catalana!!!

Visca Catalunya Lliure!!


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.