“Qui te por de la llibertat?”

Article setmanal d’en Francesc Salvador publicat al Tot Sant Cugat 1533.

Cliqueu per accedir a la versió original publicada al Tot Sant Cugat

Blog images

Fa poc la fiscal general de l’estat ha llençat amenaces contra el procés cap a la plena sobirania que està a punt de culminar la societat catalana. Els arguments, barroers i anacrònics, remeten a etapes històriques obscures en les quals els poders establerts segresten les lleis i les fan inamovibles d’acord amb els seus interessos.

El ciutadà, políticament desvalgut, perd les llibertats polítiques i d’expressió. Aquesta situació és contrària a qualsevol estat democràtic. En democràcia les lleis són al servei de la ciutadania, no pas a l’inrevés. La societat catalana ha expressat a bastament el seu desacord i ha proposat solucions.

Cap proposta ha estat escoltada per l’estat; ans al contrari, la resposta ha estat l’amenaça i la persecució judicial. El camí que hem d’emprendre, doncs, és fer ús de la nostra legitimitat democràtica i proclamar la República catalana com una democràcia avançada, socialment justa i digna. La societat catalana, a diferència de l’estat espanyol, no té por de la llibertat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.