“La separació de poders”

Article setmanal d’en Francesc Salvador publicat al Tot Sant Cugat 1530.

Cliqueu per accedir a la versió original publicada al Tot Sant Cugat

Tot 1530 Poders

La separació de poders (legislatiu, executiu i judicial) establerta per Montesquieu al segle XVIII és la base dels estats democràtics moderns. La no interferència entre els tres poders garanteix els drets del ciutadà. Sense separació de poders no hi ha democràcia.

A l’estat espanyol no hi ha separació de poders: quan l’executiu dona una ordre, el tribunal constitucional obeeix. A l’estat espanyol no hi ha, doncs, democràcia. Ans al contrari: l’estat espanyol llisca perillosament cap a l’autoritarisme. El règim de la transició, hereu i còmplice de la dictadura, no evoluciona cap a una democràcia, sinó cap a un règim autoritari. Els ciutadans de Catalunya volem viure en democràcia, justícia social i llibertat, per això fugim d’aquest estat contrari als principis democràtics, enemic de la llibertat i insensible a la justícia social.

Hem de construir una República catalana lliure, democràtica i socialment justa;  però també hem de denunciar a la comunitat internacional els trets autoritaris de l’estat espanyol.

Un pensament sobre ““La separació de poders”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.