“Qui serà la Rosa Parks catalana?”

Article setmanal d’en Francesc Salvador publicat al Tot Sant Cugat 1528.

Cliqueu per accedir a la versió original publicada al Tot Sant Cugat

Tot 1528 Estelada Millet

L’arrest de l’afroamericana Rosa Parks per no cedir el seient a un blanc va detonar la lluita contra la discriminació racial als Estats Units. Un fet puntual, fins i tot anecdòtic, pot mobilitzar una població farta de lleis injustes, humiliacions i atacs a la dignitat personal.

Fa poc, Montserrat Puig, una veïna de Vic, ha estat vexada i denunciada per les forces de seguretat de l’Estat espanyol per parlar català. Un dels molts atacs de l’estat espanyol a la dignitat i drets dels ciutadans de Catalunya. L’estat espanyol trepitja els drets socials, lingüístics i culturals dels catalans, atemptant a la nostra dignitat com persones i com a poble. És qüestió de temps que un d’aquests atacs produeixi el mateix efecte que va tenir l’arrest injust de Rosa Parks.

Els catalans estem farts d’injustícies i humiliacions. Volem una república catalana plenament democràtica, que garanteixi i retorni la dignitat a tots els ciutadans de Catalunya, sense importar-ne l’origen, les creences, la cultura o la llengua materna.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.