“Les aldees Potemkin”

Article setmanal d’en Francesc Salvador publicat al Tot Sant Cugat 1527.

Cliqueu per accedir a la versió original publicada al Tot Sant Cugat

Tot 1527 Mentida

El mariscal Potemkin, amant de la tsarina Caterina II, per amagar la misèria dels pobles que visitava la tsarina, feia construir decorats que simulessin aldees i pobles pròspers. 

L’Estat espanyol és una aldea Potemkin. Darrere d’un decorat d’aparent democràcia s’amaga un estat que mai ha abandonat els trets antidemocràtics de la dictadura: hi ha una minsa separació de poders, amb un tribunal constitucional controlat pel govern; tolera que uns ciutadans facin manifestacions injurioses i calumniïn, però persegueix altres per manifestar la seva d’opinió; usa l’aparell de l’estat per atacar el benestar i la salut del poble català, que s’ha expressat de manera pacífica i democràtica; etc. Cal marxar d’aquest estat on la democràcia és un decorat de cartó-pedra i cal desemmascarar-lo davant les institucions internacionals. Marxem perquè volem viure en democràcia, disposar de recursos per fer efectiva la justícia social i proporcionar els ciutadans la dignitat que ara ens neguen. La República catalana és el medi per assolir-ho!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.