“L’Estat claveguera”

Article setmanal d’en Francesc Salvador publicat al Tot Sant Cugat 1524.

Cliqueu per accedir a la versió original publicada al Tot Sant Cugat

Tot 1524 Rates

Un diputat català al congrés espanyol, que no era pas independentista, va dir que l’Estat espanyol no tenia clavegueres, sinó que l’Estat era una claveguera. Els fets ho confirmen: l’aparell de l’Estat no està al servei del ciutadà, sinó al servei dels qui controlen l’Estat, que actua fins i tot en contra dels mateixos ciutadans. 

Que el director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, que hauria de lluitar contra la corrupció, sigui ell mateix un corrupte, i que el ministre de l’Interior, que hauria de vetllar per la seguretat de tots, usi el seu càrrec contra els adversaris polítics ens mostra quina mena d’Estat és l’espanyol. La independència ja no és una opció, sinó un imperatiu ètic: si no volem ser còmplices d’aquest estat claveguera, hem de marxar. El temps que hem estat sotmesos a aquest estat corrupte ens ha de servir per aprendre la lliçó i dotar la República catalana d’unes lleis de transparència, control democràtic i participació ciutadana que permetin la lluita efectiva contra la corrupció i la guerra bruta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.