La Flama de la Llibertat

Article setmanal d’en Francesc Salvador publicat al Tot Sant Cugat 1522.

Cliqueu per accedir a la versió original publicada al Tot Sant Cugat

Tot 1522 Flama

El Castellet de Perpinyà custodia la Flama que cada any, per Sant Joan, es puja al Canigó i es renova amb feixos de llenya portats arreu dels Països Catalans. La Flama renovada baixa del Canigó i s’escampa per encendre les fogueres de Sant Joan. Tot un símbol de voluntat de pervivència de la llengua, cultura i nació catalanes; de vegades en condicions duríssimes de repressió, en altres ocasions, com ara, menys evidents però igualment efectives per exterminar-nos com a poble (atacs a l’escola, a la llengua, a la legislació en favor de les persones, etc. ). La Flama representa el passat, però també l’esperança de futur. Un futur de llibertat que tenim a tocar. Reagrupem-nos entorn la Flama i avancem amb pas ferm cap a la construcció d’un estat. El control efectiu del territori i la obediència a les lleis pròpies defineixen un estat, no pas els camins per arribar-hi. Deixem-nos de polèmiques estèrils i elaborem i obeïm les lleis de la nova República, basades en la justícia social, la llibertat i la democràcia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.