La tàctica Gessler

Article setmanal d’en Francesc Salvador publicat al Tot Sant Cugat 1519.

Cliqueu per accedir a la versió original publicada al Tot Sant Cugat

Tot 1519 Delegada Govern

La tàctica Gessler

Segons la tradició Suïssa, l’emperador d’Àustria va enviar el governador Gessler al cantó suís d’Uri amb l’ordre de provocar els seus habitants per a què es revoltessin i tingués una excusa per envair-los i anul·lar les seves llibertats.

L’estat espanyol fa servir una tàctica semblant amb els catalans, utilitzant els delegats del govern i els ambaixadors com autèntics gesslers. Busqui una persona fanàtica, mediocre, ambiciosa, farcida d’odi i absolutament fidel als seus amos i tindrà vostè un gessler de primera.

Els catalans no hem de caure en les provocacions d’aquests gesslers, que es desqualifiquen per si mateixos. Davant d’una provocació hem d’actuar com ho hem fet fins ara: una resposta unitària, democràtica i serena, però contundent. Allò que més odien els gesslers (i els seus amos) és la manifestació pacífica i l’exercici dels drets democràtics. Caminem, doncs, cap a la República catalana amb fermesa, de manera pacífica i amb legitimitat democràtica (i amb un somriure, perquè som la revolució dels somriures).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.