Avui 9 febrer: En Jaume López ens presenta a la Casa de Cultura de Sant Cugat el projecte REINICIA

ReiniciaDemà dimarts 9 de febrer a les 19:30 tindrà lloc a la Casa de Cultura de Sant Cugat una xerrada de presentació del projecte REINICIA, a càrrec d’en Jaume López, professor de la Universitat Pompeu Fabra i portaveu de Reinicia.

El debat sobre com pot ser un nou país ja ha començat. L’ha iniciat la ciutadania per diverses vies: en debats sobre el procés constituent i el país que volem o sobre esborranys de possibles textos constitucionals.

Reinicia Catalunya vol aplegar totes aquestes iniciatives -les que ja han sorgit i les que puguin anar sorgint-, per coordinar-les, impulsar-les i mostrar el potencial que té la participació política de la ciutadania per dissenyar un nou estat. Volem eixamplar la base dels que s’imaginen un nou país, que a més de nou ha de ser millor. Volem aplegar tothom que comparteixi aquest anhel, independentment de quin sigui l’encaix final que es proposi en l’escenari internacional o en el marc espanyol.

De fet, pensem que aquesta és la primera fase del que podríem anomenar la convenció constitucional -que ja ha començat-, un procés obert, transparent, participatiu i inclusiu per definir les bases constitucionals d’un nou país.

Per construir un nou estat cal que les seves bases democràtiques siguin tan sòlides com sigui possible i que la futura Constitució no només sigui democràtica pel seu contingut sinó també pel seu procés. La constitució catalana no pot ser la constitució (només) dels independentistes, ni dels polítics, ni dels experts. Ha de ser de tothom. El lideratge de la ciutadania i la reivindicació democràtica han estat claus fins ara. Cal que ho continuïn sent durant tot el procés constituent.

Podeu obtenir més informació a la pàgina web de Reinicia Catalunya

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.