Presència, presència, presència!

Article del nostre amic i voluntari de Sant Cugat per la Independència (@VANCStCugat) Josep Maria Cabasés al voltant del projecte Indetàper i que podeu consultar en aquest enllaç

________

Jo vull la independència del meu país. N’estic més que convençut de fa molts anys. Si tu també la vols, ajuda’m. Et necessito, et necessitem. Cal la implicació de tots els convençuts per fer arribar a tothom els nostres pensaments, els nostres sentiments, les nostres raons, les nostres il·lusions. Donar a conèixer els nostres perquès, de manera honesta i sincera, ajudarà altres persones a fer un pas que, ara per ara, potser no tenen prou clar.

Aquestes darreres setmanes, coincidint més o menys amb el període de festes de Nadal i Cap d’Any, Sant Cugat per la Independència (SCxI, territorial santcugatenca de l’Assemblea Nacional Catalana) ha posat en marxa un projecte molt interessant, anomenat Indetàper, que té per objectiu aportar informació a les persones que ho desitgin perquè, quan calgui, puguin escollir millor l’orientació del seu vot. En aquest enllaç podreu trobar informació més detallada sobre el projecte Indetàper.

Uns quants voluntaris de SCxI ens hem mobilitzat per iniciar la fase informativa d’aquest projecte. En dues setmanes, amb 6 parades informatives i un repartiment de fulletons a peu de carrer, hem repartit aproximadament 3000 fulletons i hem parlat amb centenars de persones, amb una gran acollida per part de gairebé tots els interlocutors que hem tingut.

Tinc la sort de participar en aquest projecte, de compartir vivències amb un grup de voluntaris entusiastes absolutament entregats a la seva tasca i de poder conversar i intercanviar informació amb moltes persones que, amablement, accepten dedicar-me uns minuts del seu temps. Sortint al carrer, amb el projecte Indetàper i les parades informatives, hem tornat a constatar la importància del contacte amb la gent. Tots, tant els convençuts com els que no ho estan gaire, necessitem parlar i compartir.

Per a mantenir la il·lusió dels il·lusionats, esvair la por dels espantats, informar als dubtosos i mobilitzar els convençuts és fonamental, és vital, el contacte directe amb la gent.

Presència, presència, presència. És la nostra forma de lluita. I les nostres armes són la paraula i la proximitat a les persones.

Els que esteu convençuts no us quedeu a casa esperant que la història truqui a la vostra porta. Si no ens espavilem la història passarà de llarg. Sortiu a buscar-la, la trobarem abans. I la trobarem entre les persones que dubten, entre els indecisos, si els hi expliquem de tot cor, honestament, els nostres perquès. D’aquesta manera potser aconseguirem que també se’ls facin seus, i els hi puguem encomanar una mica de la nostra il·lusió.

Actueu, compartiu, difoneu les vostres idees. Feu-ho com millor considereu. Jo he trobat una gran manera de fer-ho a través dels voluntaris de Sant Cugat per la Independència (@VANCStCugat). Si us animeu podeu contactar amb nosaltres mitjançant el nostre web.

El país ens necessita a tots, més que mai. Ara hem de fer els ciutadans, un cop més, allò que els polítics són incapaços de fer. Nosaltres, els ciutadans, anem passant i així ells, els polítics, no tindran cap altre remei que seguir-nos, tret que vulguin passar a la història amb la vergonya i la indignitat de qui va defraudar la voluntat de milions de persones, de qui va aturar un futur il·lusionant que podia haver estat i no fou.

Que tinguem un bon 2015. Any de la independència.

Josep M Cabasés

Voluntari de Sant Cugat per la Independència

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.