L’ESTELADA ONEJA AL CASTELL DE CANALS DE VALLDOREIX

DSC07585_petita

Alguns membres de l’ANC, amb l’ajut d’escaladors, han tornat a fer onejar la bandera catalana al castell de Canals, situat a l’oest de Valldoreix.

Les restes d’aquest edifici fortificat s’estenen en forma de diversos murs que defineixen una planta més o menys rectangular, essent el més significatiu el de 14,7m de llargada i 8,5m d’alçada que ara allotja l’estelada.

L’antic castell de Canals fou mencionat per primer cop l’any 1160 en el jurament de fidelitat que Bertran de Canals feu al comte de Barcelona, Ramon Berenguer IV. Al segle XIII, al 1243, el rei Jaume I concedí la jurisdicció del castell i de la vila de Canals, així com la quadra de la Vall de Lors, a Adelaida de Canals i romangué lligat a la seva família fins el 1306 quan l’abat de Sant Cugat, Ponç Burguet, el comprà per 27.000 sous. El castell continuà en poder del Monestir fins el S. XIX , data en què quedà abandonat.

Actualment pertany a l’EMD de Valldoreix.

http://www.valldoreix.cat/la-vila/llocs-d-interes.htm

DSC07588_petita

5 pensaments sobre “L’ESTELADA ONEJA AL CASTELL DE CANALS DE VALLDOREIX

  1. Joan

    Què bonic…. però el text conté un error (greu): no és la bandera catalana, és la bandera creada per a Estat Català i actualment reivindicada actualment per molts grups, principalment ERC, com a reivindicació de la independència de Catalunya. Val (com deia l’Oriol Junqueras) com a bandera de combat fins que siguem independents, però recordem que substituir una bandera nacional per una de partit ha passat en les pitjors circumstàncies de la història de la humanitat. Visca Catalunya lliure! Visca la senyera! (la de debò)

    Respon
  2. Josep

    Actualment la bandera està destrossada, tant que ni es reconeix. Us enviaré una foto al compte de twitter. Està previst canviar-la?

    Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.